Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp - Zaterdag 23 December 2022

  Kinderfeestje trends voor 2023: de leukste thema’s en styling tips

  Yay, we mogen weer!!! Elk jaar doen we aan het eind van het jaar een voorspelling van de komende trends op het gebied van kinderfeestjes. We kijken vooral naar welke thema’s en styling ideeën we verwachten populair gaan worden.

   

  Maar we willen eerst even stilstaan bij dit jaar. Wat is 2022 ook voor ons een pittig jaar geweest zeg. We hadden heel veel leuke thema’s, maar door aanhoudende logistieke issues waren veel collecties niet compleet. Aan klanten vertellen dat een artikel er voorlopig niet is, is het moeilijkst om te doen. Gelukkig zien we de laatste maanden dat steeds meer artikelen beschikbaar worden en we verwachten dan komend jaar jullie weer uitgebreide keuzes zullen hebben. We gaan vol goede moed en met heleboel leuke plannen het nieuwe jaar in.

   

  En wat voor leuke feestcollecties gaan jullie krijgen! We hebben hier een overzicht van de thema’s die je zeker voorbij gaat zien komen op kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes in 2023.

   

  1) Voertuigen thema

   

  We kunnen er niet omheen. En of het nu komt, omdat er zoveel leuke thema’s momenteel van zijn. Thema’s met voertuigen zijn niet aan te slepen. Race auto’s, vintage auto’s of een redders op de weg thema met ambulances, brandweerwagens en politieauto’s ga je volop zien dit jaar. Maar het thema dat nu al flink in populariteit aan het toenemen is, is constructie bouwplaats met stoere werkvoertuigen zoals kiepwagen, betonwagen en graafmachines. Ook de tractor die past bij een boerderij thema is populair.

   

  We blijven met de voertuigen niet op de grond. In de lucht met vliegtuigen en nu de commerciële ruimtevaart hot topic is worden raketten en ruimteschepen bij een space thema dat ook.

  Kinderfeestje trends: Voertuigen

   

  2) Sprookjesachtig en heel veel roze en lila versiering

  Naast stoere voertuigen, zien we ook een grote vraag naar schattig en sprookjesachtig. Over de top roze, veel lila en heel sierlijk, zien we steeds meer de winkel uitvliegen, van fairies, prinses, unicorn (ja die blijft gewild) tot een pamper party, ballet en vlinder of een lief hert thema.

  Kinderfeestje trends: Lila en Roze

   

  3) Regelboogfeestje niet pastel maar in felle kleuren

  De laatste jaren zagen we vaak dat voor een regenboogfeestje in pastelkleuren werd gekozen, maar steeds meer zien we de trend, wellicht door de aandacht voor de regenboogvlag, naar de originele regenboog in felle kleuren en dan gecombineerd met een andere thema, zoals K3, Bumba en Peppa Pig. Houdt je kind van een kleurrijk feestje? Mix & match er op los. Het mag allemaal. De regenboogkleuren zijn met veel thema’s te combineren.

   

  4) Feestje met zeedieren en zeemeerminnen diep in de zee

  Of het nu een magisch zeemeerminfeestje of een oceaan feestje met alle prachtige dieren in de zee. Dit jaar gaan we ook de diepte in. Je kan als diepzeeduiker, snorkelend of als zeemeermin of zeemeerman vissen, haaien en het mooie koraal in de zee gaan ontdekken.

  Kinderfeestje trends: diep in de zee

   

  5) Ontdek de wondere wereld in je eigen achtertuin met een tuinfeestje

  Al jaren is bij ons een woodland thema met bosdieren als de vos, egel, herten en beren populair. Met de komst van leuke feestartikelen met vlinders, bloemen, paddenstoelen en kabouters thema verwachten we dat er ook veel feestjes zullen zijn met een magische tuin als thema, want ook in de tuin gebeuren veel wonderbaarlijke dingen. Houdt je ogen open voor alle rood met witte stippen paddenstoelen en madeliefjes die je komend jaar gaat zien.

  Kinderfeestje trends: Tuin Kabouters Vlinders Bloemen

   

  6) Nijntje, maak kennis met Bing

  Al jaren vind je een uitgebreide collectie nijntje feestartikelen in onze shop en nijntje is nog erg geliefd, maar er wordt steeds meer gezocht naar Bing in onze winkel. Zo werden wij ook nieuwsgierig naar deze Engelse konijn en na het zien van Bing en zijn vriendjes en vriendinnetjes begrijpen we toenemende populariteit wel. Je gaat Bing op veel feestjes zien. Wij zijn ook verkocht en hebben Bing ook binnenkort in ons assortiment.

   

  7) Harry Potter en alle tovenaars verjaardagsfeestje

  We blijven bij onze overzeese buren. Harry Potter is ongekend populair en welk kind wil nou niet leren toveren. We konden en wilden dan ook niet anders dan een Harry Potter collectie aan ons assortiment toe te voegen. Met een tovenaars thema kan je voor de activiteiten en spelletjes veel kanten op. Lees de tips in onze blog ‘Een Harry Potter fantastic feestje’.

   

  8) Dit jaar wordt het voor kinderfeestjes ook de battle of the bears

  Voor een babyshower of gender reveal heb je vast al het teddybeer thema al gezien. Grote en kleine beren met een hoog knuffelgehalte tussen honderden nude, bruin en beige ballonnen in verschillende formaten. We verwachten dat dit jaar de teddybeer ook op veel kinderfeestjes zal shinen, maar ook geduchte concurrentie krijgt van echte beren zoals de bruine beer en de ijsbeer. De kleuren bruin en wit zullen de boventoon voeren.
   

  Kinderfeestje trends: beren

   


  Styling trends voor een kinderfeestje

  Naast de thema’s zullen deze styling trends voor een kinderfeestje veel te zien zijn komend jaar.


  Kinderfeestje styling trends: versiering en decoratie


  Bruin is het nieuwe zwart!

  Om bij de kleur bruin van de beren te blijven… de nude trend zal ook overslaan naar andere thema’s en met name thema’s met dieren. Waar verschillende tinten bruin gecombineerd worden met verschillende tinten groen met hier en daar een pop of bright colors. Dieren blijven altijd populair voor een kinderfeestje en een jungle, dino en bosdieren ga je zeker nog blijven zien. De kleuren voor deze thema’s worden veel bruintinten, nude en beige en de dieren die de show stelen zijn de giraffe, beren en herten. We verwachten zelfs een kruising tussen de hert en de unicorn dit jaar.

   

  Eyecatching balllondecoraties

  We kunnen je twee supergave tips meegeven om een eyecatching item van ballonnen te maken voor het verjaardagfeestje van je kind. Heb je al van een balloon bouquet of balloon marquee gehoord. Met paar leuke figuur supershape folieballonencijfer folieballonen en latex ballonnen kan je zelf de mooiste creaties in elk thema voor je kind maken. En groot voordeel je hebt helemaal geen helium nodig. Wist je trouwens dat als je een folieballon met lucht vult en niet met helium die langer mooi blijft? Je kind heeft er nog weken of zelf maanden nog plezier van. Bekijk de tutorials op Youtube hoe je een balloon marquee kan maken.

   

  De tweede ballondecoratie is een ballon mozaïek. Je kan zelf met karton aan de slag om de vorm te maken of kant-en-klare mozaïek vormen kopen om zelf met ballonnen in verschillende kleuren te vullen.

   

  Van sweet table naar sweet corner

  Voor het displayen van alle lekkernijen (taarten, cupcakes, koekjes en traktaties) denk je vaak aan een feestelijke tafel met backdrop, maar wil je een origineler manier om al het lekker te laten zien, ga dan voor een sweet corner. Niet een tafel, maar creëer een aparte gedeelte. Het kan in een hoek zijn, maar ook midden in een ruimte. Kenmerkend is dat je er doorheen zou kunnen lopen, bijna als een showroom of etalage en de traktaties worden getoond op verschillende hoogtes op sokkels, zuilen en pilaren met als achtergrond panelen en frames in kleuren en design van het thema. Bij zo’n 3D display  passen ook coole lichtletters of letterboxen en de genoemde ballon bouquets en mozaïeken. En al deze attributen hoef je natuurlijk niet te kopen. Huur ze bij een feestverhuur bedrijf. Dat is ook duurzaam.

   

  2023 wordt een jaar waar voor kinderfeestjes ook weer uitgepakt gaat worden met slingers, ballonnen en mooie decoraties. We wensen jullie een mooi jaar toe en kijken uit naar jullie feestjes!

   

  Bekijk alles van:kinderfeestje (63)

  Recente artikelen