Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp, Rachel - Donderdag 14 Februari 2024

  Een piñata wel of niet doen? Alles wat je wilt weten over piñatas

  Als je piñata zegt dan denkt iedereen inmiddels aan een vrolijk figuur van karton vol met verrassingen. Een piñata is dan ook het ultieme item voor veel lol op een feestje, en niet alleen voor kinderen! Twijfel je of je wel of niet een piñata moet doen voor het verjaardagsfeestje van je kind? In deze blog vertellen we je alles wat je wilt weten over piñatas.

   

  Maar voor de zekerheid, voor degenen die nog niet van een pinata hebben gehoord. Een piñata is een vrolijk (felgekleurd) figuur, meestal gemaakt van papier-maché of karton, versierd met crêpepapier en gevuld met snoepjes, speelgoed, confetti en andere leuke kleine cadeautjes.

   

  Oorsprong van de piñata is niet Mexico

  Bij een piñata denken de meeste mensen aan Mexico, maar wist jij dat de piñata oorspronkelijk uit China komt? Natuurlijk is de piñata over bijna heel de wereld bekend en ook in Nederland een opmars aan het maken. Een piñata vrolijkt een feestje niet alleen op met zijn leuke verschijning, ook brengt het iedereen samen voor veel lol en plezier, want het is de bedoeling dat iedereen om de piñata heen gaat staan en wacht tot de inhoud naar beneden komt en graaien maar.

   

  Een piñata pullen of kapotslaan?

  De pinata wordt niet voor niks van karton of papier-maché gemaakt. Je hebt twee typen: de pull- of trekpinata met touwtjes aan de onderkant en de piñata die je met een stok kapot kunt slaan, vaak geblinddoekt. Bij de laatste gaat een piñata dan helemaal kapot, maar gelukkig hoef je een piñata niet kapot te maken om de verrassingen eruit te laten vallen. Bij een pull piñata hangen gekleurde linten aan de onderkant en meestal is er een lint die de piñata openmaakt. Het is dan leuk en spannend om de kinderen een voor een aan een lintje te laten trekken. Je kunt er een spel of quiz van maken waar bij elk goed antwoord een kind aan een touwtje mag trekken. In onze shop vind je pull piñatas zodat je aan het einde van het feestje er nog steeds van kan genieten. Het is ook een prima accessoire voor in de kinderkamer. Maar wil je de pull piñata stukslaan, dat kan ook.

   

  De piñata kun je aan het plafond hangen, buiten aan een boom of door een lang persoon hoog laten houden (alleen bij een pull piñata dan natuurlijk, want een stok gaat alle kanten op).

   

  Wij zijn dol op de piñatas van My Little Day

  De tijden dat de pinata een gekleurd paard of ezel is, zijn voorbij. Je hebt ze in alle vormen en maten. In onze shop vind je mooie en hippe piñatas van My Little Day. De piñatas passen perfect bij verschillende collectie versieringen voor kinderfeestjes in onze shop. Zo heb je een graafmachine voor een constructie bouwfeestje, een walvis en zeepaardje voor een diep in de zee of mermaid thema, een bruine beer voor een woodland of bosdieren thema, een stoere dino pinata, een magische unicorn en een bloem voor een lentefeestje. Bij My Little Day zelf vind je nog meer leuke piñatas. De afmeting van de piñata's zijn ongeveer 45 cm. Dit is een leuk formaat om ze goed te kunnen vullen.

   

  Pinatas van My Little Day

   

  Dingetjes om de piñata mee te vullen

  Een piñata wordt leeg geleverd dus je kunt zelf bedenken wat je erin doet. De piñata wordt meestal gevuld met (verpakte) snoepjes, gezonde lekkernijen zoals pakje rozijntjes (wel even dichtplakken), kleine cadeautjes, speeltjes en/of confetti? Je kunt bijvoorbeeld plaktatoeages of stickervellen in losse stukken knippen, kleine houten speelgoed erin doen of notitieboekjes. Zorg dat er geen scherpe of heel hard speelgoed in de piñata zit. Dan is onze tip als je de piñata buiten ophangt er iets onder te leggen, zodat het makkelijk op te ruimen is en niets in de natuur blijft liggen.

   

  Hopelijk kunnen de piñatas jouw feestje nog meer opvrolijken en laat ons via Instagram weten wat jij erin hebt gedaan. Veel plezier!

   

  Bekijk alles van:kinderfeestje (63)

  Recente artikelen