Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp, Rachel - Zaterdag 14 Oktober 2022

  Een Harry Potter fantastic feestje voor leerling-tovernaars

  Of je nou 6, 11, 16 of 33 jaar wordt, velen van ons zijn op gegroeid met de magische wereld van Harry Potter. En natuurlijk hebben veel van ons gehoopt of hopen stiekem nog steeds om een brief te krijgen, je koffer te pakken en op het King’s Cross station in Londen op platform 9 ¾ de Zweinstein express te nemen om naar Zweinstein gaan. En weet jij al in welk huis je terecht zal komen? Bij de dappere Griffoendor, de trouwe Huffelpuf, wijze Ravenklauw of toch de ambitieuze Zwadderich. Heb jij de trein gemist maar toch een ticket voor een leuk feestje bemachtigd? Wij geven wat magische tips en tricks voor een echt Potter feestje!

   

  Toverschool toernooi voor het feestje

  Zwerkbal (Quidditch)

  Willen jullie net als Harry Potter een echt magisch toernooi houden met magische spellen zijn jullie op het juiste adres. Want wat is een Harry Potter toernooi zonder een echt potje Zwerkbal/ Quidditch. Je vindt de regels online op Quidditch Nederland, of geef er je eigen draai aan in kleinere teams. Maak zelf bezems van stokken en twijgjes, een team outfit en de bijbehorende ballen als activiteit voor het feestje. Tip: voor de ballen kun je zachte ballen gebruiken zoals ballenbak ballen of een zachte voetbal.

   

  Toverdrank maken

  Ook is een toverdrank wedstrijd waar de kinderen met zoete of misschien zelfs zure drankjes een heerlijke toverdrank kunnen maken een leuk idee. Laat ze zelf een naam kiezen voor hun drankje en wat voor magische werking het heeft. Een liefdesdrank, een giechel drankje of toch een drankje waar je haar van verkleurd?


  Tovernaarsfeestje

   

  Harry Potter kennisquiz en speurtocht

  Natuurlijk gaat Harry Potter samen met zijn vrienden Hermelien Griffel en Ron Wemel op avontuur door heel de school, en soms ook op andere plekken in de magische wereld. Maak je eigen Harry Potter/Hogwarts speurtocht door de tuin of in het huis of als de kinderen wat ouder zijn door de wijk of in het dorp. Bedenk de leukste Harry Potter vragen zoals: ‘Hoe oud is Harry Potter als die naar Zweinstein mag? Hoe heet de gemene toverdrank leraar? Hoe heet het zusje van Ron Wemel?’ Of bedenk opdrachten zoals: “Zoek het voorwerp waar Hagerid zijn toverstaf in verstopt zit. Maak een foto van je engste Voldemort gezicht. Zoek allemaal een stok die als een echt toverstok gebruikt kan worden.”

  En een echt Harry Potter popquiz voor de oudere kinderen die al de films al mogen zien. Geef ze allemaal wat boterbier als of ze in Zweinsveld op bezoek zijn. Verdeel ze in vier teams net als de Zweinstein huizen, En Laat ze stukjes raden uit de films of boeken of andere magische dingen uit de Harry Potter wereld.

   

  Voor de decoratie haal Zweinstein naar je huis

  Ik denk dat veel moeders de spreuk wingardium leviosa wel zouden willen gebruiken tijdens het ophangen van de decoratie dat scheelt toch een hoop ophangwerk. Zeker tijdens het ophangen van de Harry Potter decoratie die wij in de shop hebben. Slingers en ballonnen om het feestje in een echt Potter sfeer te krijgen. Bekers en borden waar je net als in de grote zaal van Zweinstein de lekkerst hapjes en drankjes op kunt eten en drinken, Maak een leuke fotobooth of -hoekje en ga met de foto props op de foto voor een leuk aandenken aan het feestje. Je kan elk kind een polaroidfoto mee geven en die in de draagtas mee naar huis geven met nog meer leuke cadeautjes of lekkere traktaties.

  Harry Potter Feestartikelen en Versiering

   

  Neem voor nog meer magische Harry Potter inspiratie een kijkje op onze Pinterest en vind daar de leukste tips voor de aankleding, hapjes, drankjes en spelletjes voor een fantastische Harry Potter feest.

  Bekijk de complete Harry Potter feestcollectie hier.

   

  Veel plezier Potterheads!

  Recente artikelen