Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Linda voor Hieppp - Maandag 20 Maart 2017

  Vijf gezonde geboortetraktaties voor de trotse grote zus of broer

  Met deze geboortetraktaties scoor jij bovendien punten bij de leidsters, omdat het allemaal gezond en verantwoord is. En wij garanderen je dat deze traktaties snel en gemakkelijk te maken zijn. Dat is wel zo prettig als je net bevallen bent.

  Gezonde Geboortetraktaties 

  1. Rijstwafel wieg

  De beste uitvindingen zijn vaak heel simpel en dat geldt ook voor deze schattige rijstwafel traktatie. Gezond, lekker en snel, wat wil een ouder nog meer?! Koop voldoende rijstwafels en pak ze per stuk in vershoudfolie. Daarna knip je uit roze of blauw papier cirkels met een doorsnede van ca. 10 cm. Knip ze doormidden en schrijf de naam van de pasgeborene erop. Plak ze vervolgens als een wieg op de rijstwafels.
   

  2. Nijntjekoekjes 

  Vooruit, iets minder gezond misschien, maar een baby erbij is een feestje dus een beetje uitpakken mag. Bovendien kun je deze Nijntje traktatie samen met je peuter maken. Zo heb je in deze drukke en woelige periode samen even een rustmomentje. Om hem te maken, smeer je het jasje van Nijntje in met roomboter en doop je de koekjes daarna voorzichtig in de muisjes. Zo heb je een handomdraai een originele traktatie voor het kinderdagverblijf of de speelzaal. 
   

  3. Kraanvogel met rozijntjes

  De ooievaar is nog altijd hét geboortesymbool bij uitstek, dus met deze vrolijke ooievaarstraktatiezit je zeker goed. Bovendien kun je hem ruim van tevoren maken, dus benut de tijd van je verlof optimaal en maak deze traktatie al voor je bevalling. Zo maak je hem. Knip uit stevig wit karton de vorm van de kop en nek. Maak de nek even breed als een doosje rozijnen. Knip vervolgens uit oranje karton de snavel en plak die aan het hoofd. Teken met een zwarte stift een oog erop en bevestig het doosje rozijnen aan de achterkant van de nek. Om het helemaal af te maken geef je de ooievaar een blauw of roze strikje om zijn nek en in zijn bek een briefje met daarop de naam van de baby of een andere tekst. 
   

  4. Kindje in bladerdeeg

  Is jouw dreumes of peuter dol op hartige snacks? Dan is dit schattige bladerdeeg baby’tje de ideale traktatie! Koop een pak bladerdeeg, mini knakworstjes en een stift met eetbare inkt (online te bestellen). Snij het bladerdeeg in driehoeken en rol de knakworstjes erin. Bak ze in de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Teken daarna het gezichtje op het worstje en klaar is Kees. Dat wordt smullen op de crèche! 
   

  5. Soepstengel met muisjes

  Nog zo’n simpel idee met maximaal effect. Koop een pak soepstengels, witte chocola en roze of blauwe muisjes. Smelt de chocola au bain-marie en doop de punt van de soepstengel erin. Doop hem daarna in de muisjes en op zijn kop te drogen. Extra leuk om de soepstengelste presenteren in een emmertje (een leeg blikje of maatbeker werkt ook) met daarop een tekst als ‘Hoera, Lotte is grote zus geworden!’
   

  Over Hieppp

  Hieppp weet als geen ander hoe druk jonge en aanstaande ouders zijn. Daarom verzamelen we in ons blog de beste tips en trucs voor een geslaagde babyshower, origineel geboortefeestje en gemakkelijke traktaties. Voor de bijbehorende feestartikelen kun je terecht in onze webshop. Zo maak je van elke geboorte een bijzonder feestje!

   

  Recente artikelen