Safari kinderfeestje: Het is een jungle bij Hieppp

Safari kinderfeestje: Het is een jungle bij Hieppp

Of ze nu jong of ouder zijn; kinderen zijn dol op wilde dieren. Ze gaan graag naar de dierentuin om de leeuwen, apen, giraffes, zebra’s, slangen en olifanten te bewonderen. En sommige kinderen hebben het helemaal getroffen en gaan op safari in de jungle en zien die dieren in hun natuurlijke habitat in Afrika. Vier de verjaardag van jouw kind met een safari of jungle thema.

Op een avontuurlijke safari in de jungle

Is jouw kind ook dol op wilde dieren en de jungle? Organiseer dan een kinderfeestje met het thema Safari of Jungle voor de verjaardag van jouw zoon of dochter. Neem de kinderen mee op een avontuurlijke safari in de jungle van Afrika, maar dan thuis. Tip: een safari of jungle feestje is ook leuk voor het eerste verjaardagsfeestje.

Voorbereiding
Of je (deels) zelf aan de slag gaat of alle versieringen gaat aanschaffen; bij een Safari of Jungle kinderfeestje horen veel groen, natuur en wilde dieren. De basiskleuren voor een safari of jungle feest zijn kaki, donkergroen, groen, bruin, oranje en geel. Maak het jezelf niet te moeilijk, begin met inspiratie op te doen van eerdere feestjes van dit thema op Pinterest of Instagram of door the googlen. Op onze Pinterest-bord ‘Safarifeest’ vind je meer dan 100 tips en ideeën voor een geslaagd jungle feestje van taarten, traktaties tot versieringen en uitnodigingen. Wij lichten hier een aantal van die tips uit.Uitnodigingen

Ga je zelf uitnodigingen maken, dan kun je uitnodigingen maken in de vorm van een koffer of paspoort, want de kinderen gaan immers op reis. Of maak verschillende uitnodigingen met op elke uitnodiging een wilde dier. Een uitnodiging van een aap is zoals je kunt zien zo gemaakt.

Koffer en paspoort uitnodigingenAap uitnodigingen

Versieren
Met de kleuren donkergroen, groen en bruin, kun je thuis een jungle sfeer creeëren. Knip grote groene vellen uit in de vorm van palmbladen en leg ze over elkaar of gebruik weelderige planten. Gebruik brown paper of donkerbruine vellen om lianen te maken. Bedek de tafel met een tafelkleed met een dierenprint (luipaard, zebra, giraffe) of gebruik bruin of donkergroen tafelkleed.
Echte levende wilde dieren op het feestje raden we niet aan, maar met opblaasbare dieren (leeuw, aap, giraffe, zebra en olifant) is het net echt en heb je leuke attributen waar de kinderen ook mee kunnen spelen.

Palmbladen en lianenZebra tafelkleed safari feest

Opblaasbare dieren

Verkleedkleding
Je kunt natuurlijk helemaal uitpakken en een verkleedkist huren met kaki kleurige outfits en helmen voor de gasten of aan de gasten vragen om in de stijl van het thema verkleed te komen. Wil je de kosten voor de gasten laag houden, kun je ze ook vragen om een outfit uit hun eigen klerenkast aan te trekken in de kleuren donkergroen, bruin, geel, oranje of beige.

Activiteiten
Om de kinderen bezig te houden, zijn er voor een safari of jungle thema veel leuke en simpele knutselactiviteiten:

  • Verrekijker: Maak met twee wc-rollen een verrekijker en laat de gasten hun verrekijker versieren met verschillende kleuren papier. 
  • Dierenvouwen: Laat de kinderen hun eigen dier vouwen. Er zijn vijf voorbeelden (leeuw, olifant, giraf, krokodil en tijger). 
  • Maskers: Laat de gasten hun eigen leeuwenmasker maken van papier of voor wat oudere kinderen van karton. 


wc rol verrekijkerDieren vouwen
Masker leeuw papierMasker leeuw karton

Feestartikelen voor een safari of jungle feestje
Natuurlijk hoef je niet alles zelf te maken. Bij Hieppp vind je drie superleuke feestlijnen voor een safari of jungle kinderfeestje met o.a. bordjes, bekers, slingers, ballonnen, roltongen, inkleurmaskers en een fotowand. Voor de eerste verjaardag hebben we de feestlijnen 1 Jaar Safari Roze voor een meisje en 1 Jaar Safari Blauw voor een jongen. De uitgebreide feestlijn Safari Avontuur is zowel voor jongens en meisjes van 1 tot 9 jaar. Onze opblaasbare dieren passen bij alle drie de feestlijnen. Maak het feestje af met effen feestartikelen in de kleuren donkergroen, groen en oranje.

1 jaar safari roze feestartikelen1 jaar safari blauw feestartikelenSafari Avontuur Feestartikelen

Wil je nog meer tips of ook tips voor een safari taart, cupcakes en traktaties kijk dan op onze Pinterest-prikbord ‘Safarifeest’.

Shopgemak

Unieke collectie feestartikelen overzichtelijk voor mama's en papa’s

Verzending

Voor 22:00 besteld, dezelfde werkdag verstuurd. Pakketpost €5,95 NL en €6,95 BE. Gratis > €50,-

Veilig betalen

Makkelijk betalen met o.a. iDeal, creditcard, Bancontact / Mister Cash of overschrijving