Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp - Dinsdag 20 Februari 2018

  Inspiratie voor een Super Mario feestje

  Jouw kind houdt van gamen en Super Mario is zijn favoriete spel, binnenkort is hij of zij jarig en jij hebt zelf ook mooie herinneringen aan jouw NES. Bingo! Een Super Mario thema voor het verjaardagsfeestje is dan perfect. Met onze tips wordt het organiseren van het feestje een leuke bezigheid.

   

  Super Mario is superleuk voor een verjaardagsfeestje voor kinderen, niet alleen omdat het een kleurrijk feestje is, er zijn ook veel karakters (o.a. Mario, Luigi, Princess Peach, Toad, Bowser, Bob-omb, King Boo) en werelden bij Super Mario waar je creatieve dingen mee kan doen voor de uitnodiging, versiering, snacks en traktaties. Met zoveel karakters, verschillende spellen en werelden kun je ook veel spelletjes en activiteiten bedenken om de kinderen tijdens het feestje te vermaken.

  Wij hebben hier een aantal leuke tips en ideeën om een Super Mario feestje te organiseren.

   

  Uitnodiging en versiering in Mario thema

  It's-a me, Mario! We zijn superblij dat de complete Super Mario collectie weer bij Hieppp te koop is. Heb je weinig tijd, maar wil je wel een Super Mario feestje voor je kind dan heb je aan deze kant-en-klare themalijn genoeg voor een leuk feestje. En je kunt de Super Mario feestartikelen ook combineren met effen kleuren versieringen; de basis kleuren van Super Mario zijn blauw, groen, rood en geel.

  Hoewel de kant-en-klare versieringen al erg leuk zijn, zien wij nog zoveel andere decoraties die bij het Super Mario thema passen. De meeste zijn helaas niet te koop, maar kun je als je een beetje crea Bea bent zelf maken. Maak bijvoorbeeld met gele kartonnen bordjes muntjes en hang ze als versiering op, maak een piranha plant met rode ballonnen met witte stippen, maak van witte lampions of honeycombs Boo’s of plak zwarte strepen op goudkleurige folieballonnen in de vorm van een ster om Super Stars te maken.

  Super Mario feestje - uitnodigingen en versiering

   

  Super Mario snacks en andere lekkernijen

  Mamma Mia! Dat hoor je Mario regelmatig roepen, want Mario en Luigi zijn Italiaans. Het ligt dan voor de hand om met de kinderen op het verjaardagsfeestje pizza of pasta te eten. Nog leuker is het als ze zelf hun pizza’s maken. Maar is het feestje ’s middags of wil je niet uitgebreid met de feestgasten gaan eten dan kun je met een uitsteker in de vorm van een ster of snor broodjes maken en er zijn zo nog genoeg smakelijke en (gezonde) snacks die bij een Super Mario thema passen, zoals Fire Power Flower groente en dipsaus, cupcakes in de vorm van paddestoelen.

   

  Traktaties van Super Mario voor thuis of op school

  Als je op school gaat trakteren, kun je ook het thema van je feestje aanhouden. Voor een Super Mario traktatie kun je stickers of plaatjes printen om op een pakje drinken of zakje chips te plakken. Op onze Pinterest-prikbord ‘Super Mario Party’ vind je printables van de verschillende karakters. Wil je de feestgasten ook een presentje geven om mee te nemen na het feestje, dan zijn deze traktaties een idee.

  Super Mario feestje - snacks en traktaties

   

  Spellen en activiteiten voor een Super Mario feestje

  Je kunt natuurlijk gaan gamen en verschillende Super Mario spelletjes spelen tijdens het feestje. Maak er dan een toernooitje van. Maar je kan ook de Super Mario wereld tot leven laten komen en in het echt de spellen naspelen of activiteiten bedenken met de karakters uit het spel. Houden jij en je kind van knutselen? Maak dan zelf de attributen voor de spelletjes. Met deze activiteiten kun je de gasten bezighouden (en moe, maar voldoen naar huis sturen):

  (1) Mario Kart met karton:

  Maak van karton een of twee karts die de kids aan kunnen doen. Stippel dan binnen of buiten een parcours uit en laat de kids geblinddoekt het parcours doorlopen. Ze worden dan door de andere kinderen begeleid. Houdt de tijd bij en wie als snelste over de finish is, wint. Maak het extra moeilijk door op het parcours items te leggen, die ze onderweg op kunnen rapen om extra punten te scoren.

  (2) Laat de bommen ontploffen

  Maak van zwarte ballonnen bommen (Bob-omb’s) en plak ze aan een kartonnen of houten plaat. Maak teams en laat de kids met dartpijlen proberen de bommen te laten ontploffen.

  (3) Gouden muntjes happen

  Hang muntjes, maak ze van kleine gele bordjes of print ze uit op papier, op verschillende hoogtes aan een haakje aan een gespannen touw op en laat de kinderen zonder hun handen te gebruiken proberen om zoveel mogen munten binnen een minuut te verzamelen.

  (4) Mario prik

  Ezeltje prik is een traditioneel en populair spelletje voor op een kinderfeestje. Vervang de ezel door Super Mario en de staart door de snor van Mario en je hebt Mario prik. Laat de kinderen met een blinddoek om proberen om de snor van Mario op de juiste plek te plakken.

   

  Piñata’s zijn erg populair. Ook voor een Super Mario heb je coole exemplaren die je kunt kopen of zelf kunt maken.

  In deze blog hebben we je een aantal tips gegeven, maar op onze Pinterest-prikbord 'Super Mario' vind je veel meer inspiratie voor jouw Super Mario feestje of bekijk de Super Mario feestlijn in onze shop.

  Super Mario feestartikelen bij Hieppp

   

  Bronnen:

  Hoofdafbeelding - Nintendo (UK)
  Overige afbeeldingen via Pinterest

   

  Recente artikelen