Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp, Rachel - Vrijdag 22 September 2022

  Happy Halloween! Inspiratie voor het leukste en engste feest van het jaar

  De herfst is aangebroken en dat kunnen we al echt merken aan het weer. Ook de spinnetjes komen weer de warmte van de huizen opzoeken nu de bladeren van de bomen vallen. De bomen worden oranje en dat is ook het teken dat Halloween weer voor de deur staat.

  Het leukste en engste feestje van het jaar is natuurlijk Halloween, dat op 31 oktober gevierd wordt. Overgewaaid uit Amerika is dit griezelfeest niet meer weg te denken bij ons. Maar wist je dat Halloween oorspronkelijk uit Ierland komt?

  Bij Halloween horen niet alleen enge outfits van zombies, mummies, vampiers en spoken, maar ook de aankleding voor Halloween moet angstaanjagend zijn om de enge geesten te verjagen. En wat kan je veel kanten op met de versiering voor in en buiten het huis. We hebben hier een paar ideeën voor je op een rij gezet die griezelig, maar ook kindvriendelijk zijn, want ook voor de allerkleinsten moet Halloween leuk blijven.

   

  5 leuke thema tips voor de aankleding en verkleedkleding voor Halloween 

  Spinnen en vleermuizen in het huis

  Iedereen houdt van een spinvrij huis en vleermuizen wil je ook niet op zolder, maar met Halloween natuurlijk wel. Hang het huis vol met spinnenwebben en plaatst grote spin folieballonen in de hoeken van de woonkamer of in de entree. Hang vleermuis hangdecoraties op of bevestig deze vriendelijke vleermuis folieballon ondersteboven aan het plafond. Zet kleine spinnetjes op tafel bij de hapjes en leuke vleermuis servetten op de bordjes. En natuurlijk mag je op Halloween de hele dag verkleed als vampier erbij lopen.

  Halloween versiering met spinnen en vleermuizen

   

   

  Hocus Pocus, heksen en tovenaars

  Een heksen- en tovenaarsfeest met een zwarte kat past helemaal bij Halloween, maar kan ook het hele jaar door. Ook de heksenketel om toverdrankjes in te bereiden hebben wij in de shop. Maak je eigen katten koekjes en serveer ze op de schattigste katten bordjes aan de gasten, dat wordt smullen!

  Maak er een verkleedfeestje. Een tovenaarshoed en cape die de outfit van een echte tovenaar af maken, maar ook door een heks gedragen kan worden. En vergeet je vervoersmiddel, de bezem, niet.

  Halloween en Hocus Pocus heksenfeestje

   

  Tover het huis om tot een spookhuis

  Boo, kom maar binnen als je durft! Maak van je huis een spookhuis. Een schattig spookhuis met de leuke roze spookjes en paarse vleermuizen! Toch wat meer griezelen? Met de witte spook folieballon kun je iedereen aan het schrikken maken naast het dansende skelet. Maak het helemaal af met de mega spin en het spinrag van zijn web. Dan ontbreken er alleen nog lekkere hapjes op het griezelfeest.


  Halloween spookhuis thema


  Niet alleen zijn de Halloween cookie cutters van Meri Meri leuk om te krijgen, ook kun je er hapjes mee maken. Mini broodjes in griezelvormpjes voor bij een gerecht of het fruit dat je uit de vormpjes haalt en in een schaal doet. Bedenk de leukste dingen en deel je baksels met ons want wij zijn reuze benieuwd naar jullie griezel ideeën.

  Een spoken kostuum is snel gemaakt van een oud laken. Willen jullie nog meer verkleedkleding zelf maken? Een mummie van wc-papier, een zombie met gescheurde kleding of een vampier met een lange zwarte cape!

   

  Monsterlijk gezellig

  Met een monster thema wordt het griezelig gezellig. Bij monsters denk je natuurlijk aan enge grote ogen. Met de oogbal ballonboog van Meri Meri komt je monster aankleding helemaal tot leven! Monsters zijn eng maar kunnen ook heel schattig en fluffy zijn zoals de Folat (Monster Bash) monsters die een kijkje zijn komen nemen in onze shop. Monsters om aan de muur te hangen of monsters voor op je cakeje. En kunnen jullie een foto maken met net zulke monsterlijke gekke bekken als de monsters op de slingers? Een hondje maken van modeleer ballonnen is leuk maar heb je ooit monsters proberen te maken? En monsters houden van eten, zwarte spaghetti met rode tomatensaus. Of poep cakejes die gelukkig naar chocolade smaken. Groene smurrie gemaakt van gelei die lekker flabbert!

  Oh, en niemand kijkt ervan op als jij en de hele familie als monsters verkleed zijn.


  Halloween en Monster Kinderfeestje

   

  Pompoen om de boze geesten te verjagen

  De pompoen is symbool voor Halloween. De Ieren gebruikte groenten om boze geesten te verjagen en toen ze naar Amerika immigreerden ging ze pompoenen gebruiken. In Nederland is de pompoenen traditie minder dan in Amerika en toch hebben wij wat leuke tips voor een pompoen thema. Naast het uitsnijden van pompoenen voor griezelige pompoengezichten met een kaarsje, kun je er nog veel meer op een pompoenfeest. Verf de pompoenen en maak er een kleurrijke boel van in plaats van een kliederboel. Zijn er wat kleine chefs die houden van kokkerellen? Probeer dan wat pompoen gerechten uit zoals een heerlijke oranje pompoensoep, een gevulde pompoen of pompen frietjes voor het avond eten. Toch voor de zoetekauw een pompoentaart, pompoen koekjes of pumpkin pancakes en met een volle buik en het recept mee in het uitdeelzakje naar huis.

  Wil je toch liever zelf niet met een pompoen aan de slag, dan slaag je ook met onze pompoen folieballon.

   

  Kleuren die goed bij Halloween passen

  Mix & match Halloween feestcollecties met effen feestartikelen en versiering om er je eigen draai aan te geven. Kleuren die goed passen zijn zwart, wit, oranje, paars/ lila en bloederig rood.

   

  De mogelijkheden voor een Halloween feestje zijn eindeloos. Kijk op onze Pinterest 'Griezelfeest/Halloween' voor nog meer inspiratie en tips.

  Bekijk alles van:Halloween (4)

  Recente artikelen