Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Hieppp, Rachel - Dinsdag 26 December 2022

    Een vrolijk kerstfeest vieren met kinderen

    December, de feestsfeer zit er weer goed in bij iedereen. Heb je Sinterklaas net uitgezwaaid, dan is het tijd om de kerstman te verwelkomen. Of je kerst nu groots gaat vieren met een groep vrienden of klein met het gezin. Je hebt nog even de tijd om je voor te bereiden om er paar onvergetelijke en feestelijke dagen van te maken.

    Om kerst ook voor de kleintjes memorabel te maken, hebben we wat leuke sfeervolle tips en ideeën voor de kerstversiering, aankleding van de kindertafel en leuke musthaves voor kerstoutfits en accessoires. Schuif maar aan en wij nemen je mee door een sprankelende avond!

    Kerstversiering voor jong en oud

    Met kerst wil je all out gaan met de versiering van het huis. Bling, glitters, goud en lichtjes, het mag allemaal. De kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken. Hang daarnaast paar mooie ster decoraties op en een ‘Merry Christmas’ slinger en je huis is kerstproof. 

    Heb je kleine kinderen thuis? Dan is het ook leuk om voor hen versiering te kiezen waar ze veel plezier van hebben, maar ook heel mooi passen bij de andere versiering. De leuke collectie folieballonnen van PartyDeco, met de kerstman, rendier, hert, zuurstok en kerstboom, zijn perfect.

    Kerstversiering

     

    Een kindvriendelijke kersttafel

    Met kerst draait het ook om de feestelijke tafel. Laat de kinderen extra speciaal voelen met hun eigen tafel, of hun eigen tafelgerei aan de grote tafel. Er zijn leuke kerstmannen bordjes en servetjes die prachtig op een versierde tafel passen. De kerstboom servetten zijn niet alleen schattig maar ook superleuk als versiering.

    Maak een menu kaart in stijl en misschien voor de allerkleinste met een kleurplaat erbij voor tijdens het wachten. En heb je meerdere keuzes per gang? Laat ze doorstrepen wat ze niet willen en laat de grote kinderen de kleine kinderen helpen. Met naambordjes op elke plek zullen ze niet alleen hun leesvaardigheid oefenen, maar is het voor iedereen duidelijk en minder chaotisch met aan tafel gaan.

    Hapjes

    De kerst brengt iedereen samen en niets is leuker dan samen het kerstdiner voorbereiden. Samen kokkerellen en de lekkerste hapjes maken voor alle gasten. Hebben jullie al ontdekt dat je in de kerstboom taartvorm ook de lekkerste hartig taarten kan bakken? En dat je van de kleine kerstboom cakevormpjes de schattigste scones of pasteitjes kunt maken? Laat de kinderen rondgaan met hun zelfgemaakte voorafjes.

    Drankjes

    Nix 18 geldt bij ons ook tijdens kerst, maar dat maakt niet dat je niet de lekkerste kerstdrankjes kan aanbieden. Voor de kinderen kan je de heerlijke frambozen grapefruit mocktail van Culinea maken. Lekker fris een fruitig met een bubbeltje erin. Laat de kinderen genieten van dit roze drankje!

    Benodigdheden:

    - 200 gr frambozen

    - 1 fles Royal Club Grapefruit

    - ijsblokjes

    - takje verse munt

     

    Lees hier de bereidingswijze. Wil je meer mocktails maken? Lees dan onze blog met 4 heerlijke mocktails.

    Toetjes

    Natuurlijk is een kerstdiner echt helemaal af met de toetjes achteraf!! En hoe makkelijk is het om de eerder gebruikte cake- en taartvormen af te kunnen spoelen tijdens het koken en opnieuw te kunnen gebruiken voor de toetjes? Want een echte kerstbomentaart kan natuurlijk niet ontbreken. En ook ijsjes kunnen gemaakt worden in de cakevormpjes. Of maak vrolijk versierde gingerbread man koekjes en cakejes voor bij de thee. En als echte kers op de taart kunnen alle kinderen (en natuurlijk volwassenen ook) een eigen peperkoekenhuis maken. Met de leuke baksets van Handstand Kitchen heb je alles om een gingerbread house te maken. Geef iedereen de onderdelen die je vooraf hebt voorbereid. Zet de suikerlijm, suikerglitters en/of andere zoetige of fruitige versiering op tafel en versieren maar. Natuurlijk gaat kerst niet om winnen, en is een wedstrijd om de mooiste niet altijd leuk. Geef er je eigen draai aan en laat iedereen een huisje voor een ander maken en vergeet na afloop geef foto te maken van al de mooie huisjes.

    Kerstdiner inspiratie

    Kerstoutfits: geen foute kersttruien, maar grappige hoedjes

    Niet alleen de moeders zijn bezig met de leukste kerstfoto! De kinderen leven al weken toe naar kerst en de mooie kleding die ze aan mogen voor op de foto. Wij vinden de rokjes uit de shop stoer en schattig! Zwart of roze met glitters, perfect voor kerst en leuk te combineren voor de koude dagen met een truitje en legging. Maar kan zeker ook vaker gedragen worden en gewoon nog een keer aan met Oud & Nieuw.

    Met kerst draait het om de gezelligheid om lol te hebben met elkaar en gieren van het lachen. Met de grappige maar ook erg leuke hoofddeksels (kerstmuts, Ho,Ho,Ho diadeem, grote strik en gewei) kunnen jullie je outfit nog meer in de kerststijl brengen! En met de gekke kerstbrillen erbij krijgen jullie foto's van de leukste en gezelligste kerst om niet meer te vergeten!

    Kerstmuts en -hoedjes

    Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

     

    Bekijk alles van:kerst (3)

    Recente artikelen