Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Linda voor Hieppp - Maandag 20 Mei 2017

  Een handleiding geboortefeestje organiseren voor papa’s in spe

  Gender reveal party

  De gender reveal party draait om de bekendmaking van het geslacht. Dit feestje vindt doorgaans plaats in het midden van de zwangerschap, kort na de twintigwekenecho, plaats. Voor de onthulling zijn er verschillende varianten mogelijk: de zwangere weet al wat het wordt en vertelt het tijdens het feestje aan haar bezoek. Of juist omgekeerd: het bezoek weet het (bijvoorbeeld via een briefje van de verloskundige), maar de aanstaande ouder(s) nog niet. Door zowel de verloskundige als een banketbakker in het complot te betrekken, kun je het zelfs een verrassing laten zijn voor alle aanwezigen.

   

  Het belangrijkste onderdeel van de gender reveal party is toch wel de taart. Vaak wordt door middel van de kleur van de vulling bekend gemaakt of er een jongetje of een meisje op komst is. Maar je kunt het geslacht ook bekend maken door vooraf een aantal roze of blauwe heliumballonnen in een doos te stoppen en die tijdens het feestje te laten ontsnappen. En als het niet jullie eerste zwangerschap is, kun je er ook voor kiezen om de andere kinderen het geslacht te laten verklappen door ze een t-shirt aan te trekken met daarop de tekst ‘Ik krijg een baby broertje/zusje’.

   

  Behalve de onthulling van het geslacht kent de gender reveal party geen vaste elementen of ongeschreven regels. Dus kies vooral iets waar je vrouw zich lekker bij voelt: een grote groep of juist petit comité, alleen familie, alleen vrienden of een mix van die twee, bij jullie thuis of op een feestlocatie, ’s middags of ’s avonds, het kan allemaal!

   

  Baby shower

  De baby shower is de ideale gelegenheid om de aanstaande moeder eens lekker te verwennen. Idealiter vindt de baby shower plaats in de 6e of 7e maand van de zwangerschap. De aanstaande moeder is dan op en top zwanger, maar tegelijkertijd ook nog fit genoeg voor een feestje. Doorgaans is de baby shower een verrassing voor de moeder, maar een vooraf gepland feestje kan natuurlijk net zo goed.

   

  Gezellig samen zijn met vriendinnen, lekker eten en veel lachen, dat is waar het om draait bij de baby shower. Hoe je het feestje verder invult, ligt geheel en al aan de zwangere (wat vindt ze leuk?) en de organisator. Traditioneel zijn activiteiten als rompers versieren, luiers ruiken (vul ze bijvoorbeeld met gesmolten chocola, sinaasappelsap, shampoo, etc.) en babyfoto’s van de gasten herkennen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor iets heel anders zoals een high tea of een workshop bonbons maken.

   

  Kraamfeest

  Het kraamfeest, ook wel de babyborrel genoemd, komt doorgaans in plaats van de gebruikelijke kraamvisites. Dus in plaats van dat alle gasten op verschillende dagen komen, komen ze nu allemaal tegelijkertijd. Dat is natuurlijk iets drukker, maar met een goede voorbereiding kan het prima.

   

  Belangrijk bij een kraamfeest is de timing. Meestal kiezen ouders een dag ergens tussen de 4 en 8 weken na de geboorte. Het tijdstip van het feestje kun je het beste laten aansluiten bij het ritme van je baby, maar vergeet vooral niet een eindtijd te vermelden op de uitnodiging. Zo weten de gasten en de kersverse ouders waar ze aan toe zijn.

   

  Bij een babyborrel horen natuurlijk taart en andere lekkere hapjes zoals soesjes met muisjes en cupcakes met roze of blauw glazuur. Leuke gezonde snacks zijn een kindje in bladerdeeg, Nijntje rijstwafels of aardbeien gedoopt in chocola en confettidip. Tot slot is het gebruikelijk om bij een kraamfeest je gasten na afloop te bedanken voor hun komst. Dit kan bijvoorbeeld door het uitdelen van doopsuikers, een chocolaatje of pepermuntjes.

   

  Geboortefeestjes

   
  Hieppp hoopt dat we aanstaande vaders een handje op weg hebben geholpen en hebben aangemoedigd om een leuk geboortefeestje te organiseren voor hun vrouw. Welke variant je ook kiest, kijk voor meer inspiratie gerust eens op onze Pinterest-borden en de geboorteversiering vind je natuurlijk in de webshop van Hieppp.

   

  Recente artikelen