Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp - Donderdag 17 Februari 2021

  Duurzame tips: langer feestpret door tafelkleden te hergebruiken

  Is na het verjaardagsfeestje van jouw kind het wegwerptafelkleed niet ondergeknoeid? Gooi het dan niet weg, want met zo’n groot stuk stof, plastic of papier kun je een heleboel leuke dingen doen.

   

  Geïnspireerd door het circus tentje van sterrententje.nl kwamen wij op het idee voor deze blog. Hoe vaak verdwijnt na een verjaardag het tafelkleed in de prullenbak of wordt het opgeborgen om nooit meer gebruikt te worden? Eeuwig zonde! Jouw kind kan je heel blij maken door (samen) deze leuke items te maken.

   

  Maak een sterrentent

  De afmetingen van een wegwerptafelkleed lenen zich perfect om een hippe kindertent te maken. Op de website van sterrentent laten ze stap voor stap zien hun je zelf deze sterrentent kunt maken. We hadden in het begin niet eens door dat hun sterrententje van ons circus tafelkleed is gemaakt. 

  Sterrententje van circus tafelkleed


  Heb je nog een leuk stofje liggen? Een tentje is natuurlijk ook superleuk om te maken van stof. Bekijk voor inspiratie welke stoffen Sterrententje heeft. 

   

  Zelf een poppenkast of theater maken

  Knip een tafelkleed in rechthoekige vlakken om zo gordijnen voor een poppenkast of theater te maken. Maak leuke poppetjes van karton of stof en voila! De show kan beginnen. 

  Poppenkast van circus tafelkleed

   

  Jouw eigen feestelijke vlaggenlijn

  Je kan ook zelf een slinger maken van een tafelkleed en heb je tafelkleden van verschillende prints of kleuren kan je iets heel kleurrijks van maken. Knip driehoeken, vierkanten of rechthoeken die even groot zijn, maak gaatjes en rijg ze aan een stuk lijn. Heel simpel om te maken en een vlaggenlijn staat heel leuk in een kinderkamer. 

   

  Schortjes om te knutselen of koken knippen

  Gaan de kinderen koken, verven of met lijm aan de slag dan kan je makkelijk wegwerpschorten maken van plastic tafelkleed. Uit een tafelkleed kan je 2 of 3 maken. 

   

  Deel ook jouw ideetjes met ons, want er is vast nog veel meer wat je met een tafelkleed kunt maken. 

   

  Foto’s: sterrententje.nl 

  Ster: Floris

  Bekijk alles van:kinderfeestje (63)

  Recente artikelen