Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Beste Kindertablet - Vrijdag 14 September 2017

  Tip: een kindertablet als educatief verjaardagscadeau

  Waarom een tablet?

  Er zullen veel gezinnen zijn die hun kinderen koste wat het kost weg proberen te houden bij alles wat een scherm heeft, zoals een televisie, computer of tablet. Hoewel het natuurlijk geen slecht idee is om je kind verschillende activiteiten te laten doen en vaardigheden te laten opbouwen, is er niets tegen het gebruik van een tablet. Sterker nog, er zullen ook veel gezinnen zijn die hun kinderen aanmoedigen om mee te gaan met de technologische vooruitgangen van vandaag. Een tablet heeft een kind veel te bieden, en levert vaardigheden op die het kind z’n hele leven lang zal kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een touchscreen en het verbeteren van de fijne motoriek bij het gebruik van de vele knoppen en schermacties.

   

  Verschillen tussen een normale tablet en een kindertablet

  Als je al over een tablet beschikt, zal je kind hier misschien al vertrouwd mee zijn en hier misschien zelfs al spelletjes op spelen. Maar als je zelf nog geen tablet hebt en er ook geen wilt aanschaffen, is een kindertablet een leuk cadeau speciaal voor de jarige en een goedkope oplossing. Kindertablets kosten in de regel namelijk een stuk minder dan tablets voor ‘volwassenen’, aangezien kinderen lagere eisen aan de tablet stellen dan volwassen.

  Speciale applicaties voor kinderen

  Tegenwoordig zijn er ook honderden verschillende educatieve applicaties beschikbaar. Zo zullen kinderen dus niet altijd simpelweg filmpjes kijken, maar ook hun reken- of taalvaardigheden kunnen verbeteren. Dit kan spelenderwijs en interactief met filmpjes, puzzels of spelletjes. Op de website Mijn Kind Online vind je een goed overzicht van educatieve applicaties voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

  Veilige kindertablets

  Een risico bij het gebruik van een normale tablet, is dat je gemakkelijk de controle kunt kwijtraken over hoe je kind de tablet gebruikt. Je zult immers niet altijd naast je kind zitten als hij of zij hiermee speelt. Op deze manier kan een kind bijvoorbeeld filmpjes te zien krijgen op YouTube die niet geschikt voor hem zijn. Of kan hij per ongeluk je e-mail of agenda openen. Kindertablets bieden een uitkomst aangezien ze vrijwel altijd beschikken over speciale en veilige software. Ouders kunnen hier bijvoorbeeld instellen welke applicaties een kind kan gebruiken, of welke websites geblokkeerd of toegestaan zijn.

  Tijdslimieten instellen

  Om toch enigszins in de hand te houden hoe lang je kind op de tablet besteedt, hebben kindertablets ook de mogelijkheid om een tijdslimiet te gebruiken. Zo kun je je kind alleen toestaan om ’s middags na schooltijd op de tablet te spelen, of ’s avonds een half uurtje voor het slapen gaan. Zo weet je zeker dat je kind niet de hele dag filmpjes kijkt maar ook andere activiteiten zal moeten doen.

  Kindertablets

  Waar moet je op letten bij het kiezen van een kindertablet?

  Tegenwoordig zijn er tal van verschillende kindertablets op de markt. Voor veel ouders zal het prijskaartje natuurlijk een belangrijke rol spelen. Gelukkig is er voor ieder budget wel een geschikte tablet te vinden. Een aantal goede tips voor het kopen van een geschikte kindertablet kun je vinden op beste-kindertablet.nl.

  Een belangrijke functie op een kindertablet is het account voor de ouders. Bij de betere kindertablets hebben ouders de mogelijkheid om veel dingen in te stellen. Zo heb je de volledige controle over wat het kind kan zien en doen – en kun je er dus ook voor zorgen dat je kind alleen de meeste educatieve applicaties gebruikt. En over applicaties gesproken: een goede kindertablet geeft toegang tot een grote hoeveelheid applicaties. Niet alle tablets hebben per definitie alle applicaties van de regulier app- of playstore beschikbaar. Er zijn er zelfs die alleen applicaties van de fabrikant zelf aanbieden. Daar is op zich niets mis mee, zolang je maar toegang hebt tot een grote verscheidenheid aan applicaties voor jong en oud, waar je kind een aantal jaar mee vooruit kan.

  Kijk tot slot ook goed naar de stevigheid van de tablet, helemaal als je er één voor een peuter of kleuter wilt kopen. Zelf zul je vast goed op je iPad letten, maar kleine kinderen denken daar vaak heel anders over. Zorg dus voor een sterke beschermhoes of ‘bumper’ zodat je kind ook daadwerkelijk lang van dit educatieve cadeau kan genieten.

   

  Over Beste Kindertablet

  Beste-Kindertablet.nl is een site voor ouders die graag een kindertablet willen aanschaffen. Door middel van reviews, vergelijking en productblogs worden de verschillende opties besproken. Op deze manier kunnen ouders de beste kindertablet voor hun kinderen uitkiezen.

   

  Pssst… Heb je nog niet alle feestartikelen in huis voor het verjaardagsfeestje van je kind, kijk dan ook even in onze webshop. - Hieppp

   

  Recente artikelen