Menu

Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Hieppp - Zondag 23 Juli 2021

  5 leuke activiteiten voor een kinderfeestje of middagje thuis

  Je kind is jarig of krijgt een paar dagen nichtjes en neefjes op visite tijdens de vakantie. Kinderen zijn al blij als ze de hele dag buiten kunnen spelen, maar voor de dagen dat buiten spelen geen optie is, hebben we 5 leuke activiteiten voor je waarmee je ze uren zoet kunt houden.

   

  Al deze activiteiten zijn voor zowel jongens en meisjes leuk vanaf 6 jaar. En nog een leuke bijkomstigheid. Kinderen leren zo een vaardigheid waar ze lang plezier van kunnen hebben of misschien wel hun beroep van willen maken daarna. 

   

  Koken en bakken

  Net zoals bij topsporters zijn vele bekende chefkoks en bakkers op jonge leeftijd al begonnen in de keuken. Organiseer een bakfeest voor kinderen om koekjes, cupcakes of zelf taart te maken of laat ze met royal icing, marsepein en fondant aan de slag gaan om de mooiste creaties te maken. Gebruik uitsteekvormen voor de koekjes of om fondant uit te steken of wil je de vormpjes in de stijl van het thema feestje houden dan vind je cookie cutters en bakvormen voor een unicorn, dino, ruimte, ijsjes en donut feestje in onze shop. Bekijk ook alle andere taartproducten en decoratie in de shop.
   

  Koken en bakken met kids

   

  Parfumfeestje

  Misschien heeft je kind wel een uitstekende neus voor geuren en is parfumeur wel een beroep later voor hem of haar. Hoe kom je daarachter? Juist, met een parfumfeestje. Als je met kinderen gaat experimenteren met verschillende geuren en mixen, kies dan voor etherische (aromatische) oliën. Een uitgebreide handleiding met veel tips vind je in het e-boek ‘Parfumfeestje’ van Marcia Korenhof.
   

  Tips voor een parfumfeestje - Marcia Korenhof

   

  Zeep maken

  Handen wassen is altijd belangrijk geweest, maar nu met corona zelfs nog belangrijker geworden. Hoe leuk is het dan voor kinderen om zelf hun zeepjes te maken. We durven te wedden dat ze hun eigen creaties dan ook vaker gebruiken. Wist je dat voor het maken van zeep (en kaarsjes) ook cakevormpjes van Handstand Kitchen of Patisse kunt gebruiken om de leukste zeepvormpjes te maken. Lees op de website van Handstand Kitchen hoe je de zeepjes maakt

   

  Bouwen

  Aan de slag met hout! Zelf een kast of bed maken, gaat iets teveel van het goede worden voor een middagje thuis met kinderen, maar met hout kunnen kinderen veel leuke dingen maken. Vanstoerhout heeft twee bouwpakketten voor kinderen om zelf houten dino’s of robots te maken of laat kinderen met restanten hout (zonder splinters) zelf hun fantasiedieren maken. En als je een Cameo of Silhouette snijmachine hebt, kan je voor de kinderen letters van vinyl of stickers maken om een eigen houten naambord te maken.
   

  Houten decoratie maken Dino en Robot

   

  Sieraden maken

  Het leukste van knutselen op een feestje is dat je iets kan maken dat je ook echt kan gebruiken of blijven dragen. Sieraden zijn voor alle leeftijden en je hebt kinderen die van kleins af aan al dol zijn op het dragen van oorbelletjes, kettingen en armbanden. Wie weet heeft je kind wel oog voor details en maakt die de meest originele sieraden. Leuk voor een sieradenfeestje is om kinderen de keuze te geven door een sieradenpakket te maken met kralen, bedels, hangers touwtjes, elastiekjes en nylondraad.

   

  We hopen met deze tips dat als de kinderen een middag binnen moeten blijven ze niet zullen zeggen dat ze zich vervelen. Veel plezier!

   

   

  Recente artikelen