Hieppp is jarig en trakteert! We geven leuke cadeautjes weg. Lees meer >

Kinderfeestje trends 2018

Kinderfeestje trends 2018

Vorig jaar hebben we voor het eerst de trends en nieuwtjes op het gebied van een kinderfeestje thuis gedeeld. We vermeldden toen dat unicorns een populair thema zou worden, maar dat het dé nummer 1 feestthema van 2017 voor een meidenfeest zou worden, althans in onze webshop dan, hadden we niet kunnen voorspellen. Wat zijn de trends voor 2018?

Ook nu beginnen we het jaar met een blog over de leukste trends en ontwikkelingen voor het verjaardagsfeestje van je kind. Op social media en websites van hippe mamabloggers, fotografen en party planners hebben we zoveel nieuws voorbij zien komen en die willen we je zeker niet onthouden. 

 

Niet de cherry on top, maar alles on top

De taart mag natuurlijk niet ontbreken op een verjaardagsfeestje. En als er een feestitem is waar je jouw creativiteit op los kan laten, of kan laten doen, is het de taart wel. We zijn enorme fan van de creaties van Lilibelle. Bij haar taarten is het, laten we het zo zeggen, ‘alles on top’: cake toppers, koekjes, macarons, snoepjes, foto’s, mini slingers en speelgoed. Alles kan nu op en aan de taart (en het hoeft niet allemaal eetbaar te zijn), als je maar een plekje voor de taartkaars laat. Wil je een taart bij Lilibelle willen bestellen? Dat kan vanaf september 2018. Tot die tijd neemt ze geen bestellingen meer aan, want ze zit helaas, wel goed voor haar natuurlijk, helemaal vol. 

Lilibelle taarten 

Messy ballonboog

Een van de leukste trends op het moment is de ballonboog/ slinger die niet meer een perfecte boog is, maar ‘messy’ is, alle kanten op gaat en ook gedecoreerd wordt met toeters en bellen (honeycombs, pom poms, tassels, bloemen etc.). Door gebruik te maken van ballonnen in verschillende maten, kleuren en zowel mat en metallic kun je eindeloze combinaties maken. En omdat het rommelig hoort, kan je het niet fout doen en altijd zeggen dat het eindresultaat zo hoort ;).

Ook een leuk idee is, als je een groot feesttafel hebt, om een messy ballonslinger te maken van kleinere ballonnen en die in het midden van de tafel te leggen. Hang zo’n ballonnenslinger aan de muur en je hebt een prachtige backdrop. Erg feestelijk!

Balloonboog en -slinger inspiratieBron: Pinterest 

De piñata breekt eindelijk door

Ben je al op een feestje geweest, waar een piñata het middelpunt van het feestje was, letterlijk en figuurlijk? In Zuid-Amerika is de piñata niet weg te denken, maar in Nederland leek het maar niet te lukken om de piñata als activiteit te hebben op een kinderfeest. Wellicht kwam dat, omdat een piñata met een stok stukgeslagen wordt en het toch wat agressie losmaakt bij iedereen, vooral als die na honderd keer slaan nog heel is, maar de lamp niet (we spreken uit ervaring). De pull piñata is de uitkomst voor een kindvriendelijker activiteit voor op een verjaardag. Bij een pull piñata sla je de piñata niet kapot, wat ook nog wel kan, maar er hangen onder de piñata touwtjes. Een van de touwtjes maakt de piñata open. Door elk kind een touwtje te geven en een voor een aan het touwtje te laten trekken, maak je het spannend. Wie maakt de piñata open en nog spannender, wat zit er allemaal in? Pull piñatas worden steeds meer verkocht en zien er ook steeds leuker en cooler uit. Waar je vroeger alleen traditionele pinatas zag, zie je nu piñatas in de vorm van een eenhoorn, panda, regenboog, voor elk thema is er wel een te vinden.

Pinatas voor een kinderfeestje 

Thema-fotoshoot voor je kind

Een cakesmash fotoshoot voor de eerste verjaardag van je kind is erg populair en door al die leuke en mooie foto’s die we voorbij zien komen, begrijpen we heel goed waarom. Maar waarom zal je jouw kind alleen op haar of zijn eerste verjaardag in het zonnetje zetten? Organiseer je voor het verjaardagsfeestje van je kind een themafeest, dan is het leuk om een paar weken voor het feestje met de voorpret te beginnen met een thema-fotoshoot. Gebruik de foto’s dan voor de uitnodigingen of op het feestje. Jouw kind is dan helemaal de ster op z’n feestje. En als aandenken kunnen de foto’s ook aan de muur in de kamer. Deze superheldenfotoserie is gemaakt door FOTOlief. Op de website van FOTOlief vind je meer foto's van deze serie en meer informatie over een thema-fotoshoot. 

Superhelden fotoshoot FOTOlief

Superhelden fotoshoot FOTOlief

 

Wat thema’s voor een kinderfeestje betreft, wordt 2018 het jaar van de snoezige dieren: poes, panda, vosje en konijntje. En de eenhoorn? Dat magische dier blijft gelukkig ook nog even.

Op de zomer kunnen we niet wachten, niet alleen vanwege het betere weer, het wordt op feestgebied echt een tropical summer. Waar vorig jaar de flamingo de kop opstak, komt er nog een tropische vogel bij, de toekan. Hiermee wordt een tropisch feestje nog kleurrijker. Binnenkort vind je de nieuwste thema’s in onze webshop

Wil je niet een jaar wachten, maar continu op de hoogte blijven van de trends voor kinderfeestjes volg onze Pinterest-borden.

 

De bedrijven die we in onze blogs vermelden of gastbloggers, zijn bedrijven en personen waar we fan van zijn en/ of origineel vinden én waarvan we denken dat de mama's en papa's die onze blogs lezen ook enthousiast van worden. We ontvangen en vragen geen vergoeding van hen. Wil je ook een gastblog schrijven voor Hieppp en heb je een feestelijk product of dienst die bij ons past, neem dan gerust contact met ons op: [email protected]   

 

Shopgemak

Unieke collectie feestartikelen overzichtelijk voor mama's en papa’s

Verzending

Voor 22:00 besteld, dezelfde werkdag verstuurd.* Pakketpost €4,95 NL en €5,95 BE. Gratis > €50,-

Veilig betalen

Makkelijk betalen met o.a. iDeal, creditcard, Bancontact / Mister Cash of overschrijving